مزو تراپی :
مزوتراپی یک روش درمانی غیر جراحی است که در آن مواد مغذی، ویتامینها، مواد ضد پیری و دیگر مواد مفید به لایه میانی پوست تزریق میشوند. این روش درمانی به منظور بهبود ظاهر پوست، کاهش چین و چروک، رفع لکههای پوستی و افزایش روشنایی و طراوت پوست استفاده میشود.
بهتر است مزو تراپی هر دو هفته یکبار انجام شود
این روش درمان را بر روی لایه میانی پوست انجام می دهد و درصد تهاجمی بودن آن بسیار پایین است. در این روش با استفاده از سوزن های بسیار ریز و تزریق میکرو، مواد محلول به زیر پوست تزریق می شود و در فاصله زمانی کوتاه و با حداقل درد نتایج مورد انتظار حاصل می شود.
سوزن های دستگاه های نیمه اتوماتیکی که به عمق پوست نفوذ می کنند بسیار ریز هستند و فرد درد و خونریزی آنچنانی حس نمی کند. دوره ریکاوری کوتاهی دارد و مانند جراحی و یا ساکشن عوارض چندانی باقی نمی گذارد.
این روش برای یک سری از افراد با بیماری های خاص توصیه نمی شود. روش های انجام مزوتراپی شامل استفاده از دستگاه مزوگان یا مزونیدلینگ، میکرونیدلینگ، تزریق با سوزن های مزوتراپی دستی که بسیار نازک هستند، می باشد. در میکرونیدلینگ بدون سوزن (Needle Free) مواد تزریق می شود. تنها با ایجاد منافذ ریز و اسپری کردن مواد بر روی پوست می توان درمان را انجام داد.
مزوتراپی یا درمان لایه میانی پوست
با توجه به معنی مزوتراپی(درمان لایه میانی پوست) در واقع این کلمه از دو بخش جداگانه مزو meso و تراپی Therapy تشکیل شده است مزو به معنی میانی و تراپی هم به معنی درمان است. در نتیجه هدف از انجام این تکنیک درمان لایه میانی پوست می باشد.
لایه میانی چیست؟
پوست بدن افراد از سه لایه اپیدرم یا روی پوست، درم لایه میانی و هیپودرم لایه عمقی تشکیل شده است. اولین و سطحی ترین لایه پوست که از سلول های شاخی و مرده تشکیل شده است اپیدرم نام دارد که ضخامت ان ا میلی متر است و سلول های تشکیل دهنده ی آن به طور مداوم در حال پوست اندازی و تقسیم و مرگ هستند و مزوتراپی شامل این لایه نمی شود.
لایه دوم یا لایه میانی پوست، درم نام دارد. این لایه متشکل از بافت پیوندی انعطاف پذیر است که در بافت خود دارای رشتههای پروتئینی کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید می باشد. وجود این رشتههای پروتئینی موجب سفتی، برقراری رطوبت و انعطاف پذیری پوست میشوند.
با بالا رفتن سن سطح رشته های پروتئینی کم می شود و پوست حالت سفت و انعطاف پذیر خود را از دست می دهد و کم کم شل، کدر و خشک می شود. تکنیک درمان باید بر روی این لایه انجام شود. در لایه میانی پوست یا درم فولیکول مو، غدد چربی و غدد عرق تشکیل می شوند.
زیری ترین و عمیق ترین لایه پوست هیپودرم است ساختار هیپودرم از بافت چربی و پیوندی تشکیل شده است و وظیفه اصلی ان اتصال لایه میانی به عضلات می باشد.
روش درمانی مزوتراپی همانند دیگر تکنیک های سلامت و زیبایی با استقبال زیادی همراه بوده است. این روش در زمینه های گوناگونی کاربرد دارد و برای زیبایی پوست و مو یک قدم مهم و موثر برداشته شده است در زیر به برخی از رایج ترین کاربرد های این روش زیبایی اشاره می کنیم:
- مزوتراپی صورت برای جوانسازی (از بین بردن چین و چروک) و لیفت گردن و پوست صورت
- مزوتراپی ضد لک و ملاسما
- رفع پف دور چشم و افتادگی پلک
- از بین بردن استریا (ترک های به وجود آمده روی پوست در اثر حاملگی، رشد و …)
- درمان سلولیت
- از بین بردن چاقی موضعی صورت و بدن
- رفع غبغب با مزوتراپی غبغب
- درمان تلوژن افلوویوم که نوعی ریزش مو در زنان و مردان است که به راحتی با استفاده از این روش درمان می شود.
- مزوتراپی مو برای درمان ریزش و تقویت مو
- از بین بردن چربی های بدن