مزونیدلینگ چیست؟
مزونیدلینگ صورت یک روش پیشرفته از دو روش میکرونیدلینگ و مزوتراپی به منظور جوانسازی صورت و رفع چین و چروک است. کلمه مزونیدلینگ از دو بخش مزو و نیدلینگ که به معنای سوزن است تشکیل شده است. همانطور که از نام آن مشخص است طبق این روش سوزنها زخمی سطحی روی پوست ایجاد میکنند و سپس کوکتلهای تقویتی اعمال میشود. نفوذ سوزنها پوست را تحریک به تولید کلاژن میکند.این سوزنهای ظریف با ایجاد کانال میکرو در لایه های زیری پوست باعث میشود قدرت جذب مواد توسط لایههای عمیق پوست چند برابر شود. نتیجه این درمان بازگشت درخشندگی پوست و زیبایی و جوانسازی پوست به مرور زمان است.
تفاوت های مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ
روش میکرونیدلینگ شباهت زیادی به مزونیدلینگ دارد. به همین دلیل یکی از سوالات پرتکرار افرادی که به دنبال مراقبت های پوستی هستند این است که روش مزونیدلینگ چه تفاوتی با میکرونیدلینگ دارد؟
در هر دو روش پزشک متخصص به کمک دستگاه مخصوصی که سری آن از چندین سوزن خیلی ظریف تشکیل شده شروع به ایجاد زخم های خیلی کوچک در سطح پوست میکند. البته میزان نفوذ سوزن در بافتهای زیرین پوست در مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ متفاوت است که در مزونیدلیگ از تعداد سوزنهای خیلی بیشتری استفاده شده و عمق نفوذ این سوزن ها نیز بیشتر است. به همین دلیل میزان جذب مواد و تعداد سلولهای آسیب دیده در روش مزونیدلینگ صورت بیشتر از میکرونیدلینگ است. در نتیجه میتوان گفت بیمار به نتیجه بهتری از این روش نسبت به میکرونیدلینگ میرسد که ماندگاری و مطلوبیت نهایی از فواید آن است. البته قابل ذکر است میکرونیدلینگ دوره نقاهت کوتاهتری نسبت به مزونیدلینگ دارد.
چه افرادی برای مزونیدلینگ صورت مناسب نیستند؟
افرادی که به کوکتلهای مزوتراپی حساسیت دارند
افراد مبتلا به تب خال
اشخاصی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند
افرادی که در اثر آسیب دیدگی پوست مبتلا به کلوئید هستند
افرادی که مجبور به مصرف داروهای ضد انعقادی هستند
مزایای مزونیدلینگ صورت
مزایا و فواید زیاد مزونیدلینگ صورت باعث شده تا در بین افرادی که به سلامت پوست خود اهمیت میدهند محبوبیت پیدا کند.از رایج ترین مزایای مزونیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-تحریک پوست به تولید کلاژن و افزایش خاصیت الاستیسیته پوست ناحیه تحت درمان
2- بازیابی جوانی و زیبایی پوست
3- درمان فرورفتگی و برجستگی های سطح پوست
4- درمان چین و چروک سطحی
5- درمان ترک های پوستی ناشی از چاق و لاغر شدن های پی در پی و یا بارداری
6- بهبود خاصیت کشسانی پوست
7- بهبود جای بخیه و زخم های قدیمی
8- بهبود آثار سوختگی
9- از بین بردن پوست مرده
10- درمان ریزش مو و رویش مجدد موها
11- افزایش نفوذ کرم و ویتامین توسط پوست
12- درمان لک های پوستی
13- بهبود خونرسانی به ناحیه تحت درمان
معایب مزونیدلینگ
مزونیدلینگ در کنار فواید بسیار زیادی که دارد یکسری عوارض جانبی را در پی خواهد داشت که از دید برخی افراد میتوان آنها را به عنوان معایب مزونیدلینگ در نظر گرفت. این معایب خیلی کم و قابل چشم پوشی هستند که در صورتی که تمامی مراقبت های قبل از انجام مزونیدلینگ را به درستی رعایت کرده باشید و همچنین در انتخاب کلینیک و پزشک متخصص دقت کنید میتوانید با حداقل عوارض جانبی این دوره را پشت سر بگذارید . از شایع ترین عوارضی که میتوان مشاهده کرد عبارتند از:
1-ایجاد ورم و قرمزی در پوست
2- پوسته پوسته شدن پوست
3- ایجاد التهاب در ناحیه درمانی
4- مشاهده کهیر، خارش یا احساس سوزش
نکات مراقبتی قبل از مزونیدلینگ
1-سه روز قبل از درمان مصرف داروهایی که باعث افزایش غلظت خون میشود را متوقف کنید
2- بهتر از سه روز قبل از شروع درمان از مصرف داروهای حاوی رتینول اجتناب کنید
3- در صورتی که به تبخال و یا تاول تبخالی مبتلا هستید پزشک را از مریضی خود آگاه کنید
4- انواع تزریقات مانند تزریق چربی و ژل به مدت دو هفته قبل از مزونیدلینگ صورت ممنوع است.
5- قرار گرفتن در معرض تابش آفتاب و یا برنزه کردن باعث افزایش احتمال بروز عوارض مززونیدلینگ میشود.
نکات مراقبتی پس از مزونیدلینگ
فراموش نکنید که با رعایت نکاتی که توسط پزشک متخصص ذکر میشود میتوان از عوارض جانبی جلوگیری کرد یا به راحتی آنهارا پشت سر گذاشت. چند مورد از مهمترین مراقبتهای مزونیدلینگ عبارتند از:
1-عدم انجام فعالیت های ورزشی و ییا فیزیکی حداقل در 24 ساعت اول
2- عدم دستکاری و تحریک ناحیه ای که این عملیات در آن انجام شده
3- عدم استفاده از محصولات آرایشی در حداقل 24 ساعت اول
4- تا 1 هفته از قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب جلوگیری کنید
5- ار رفتن ب استخر، سولاریوم یا حمام از چند روز اول جلوگیری کنید
6- در صورت مصرف داروی خاص حتما با پزشک خود مشورت کنید
برای اینکه به نتیجه دلخواه از این روش برسید باید حدود 6 جلسه با فاصله 1 ماهه عملیات مزونیدلینگ را انجام دهید. همانطور که قبلا اشاره شد بعد از انجام این روش شاهد التهاب و قرمزی پوست خواهید بود که این عوارض در کمتر ازز یک هفته بهبود پیدا میکند.
هزینه مزونیدلینگ
هزینه مزونیدلینگ صورت با توجه به کلینیک و پزشک انتخابی شما متغیر است. زیرا اجرت پزشکان و همچنین خدمات ارائه شده در کلینیک ها با یکدیگر متفاوت است. علاوه بر آن قیمت کوکتل هایی که در این روش استفاده میشود، ایرانی و یا خارجی بودن آن و همچنین نوع برند آن از جمله موارد تاثیر گذار در قیمت کوکتل ها و هزینه های مزونیدلینگ است.
به طور خلاصه حدود 5 تا 7 هفته لازم است تا پوست به طور کامل بهبود یابد. البته تعداد جلسات مزونیدلینگ در افراد مختلف و بر اساس نوع پوست متفاوت است. همچنین لازم به ذکر است استفاده از کرم ها و محصولات پوستی با کیفیت بر اساس دستورالعمل های پزشک متخصص تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی خواهد داشت.